reünie 12 juni 2021

Reünie-festival voor onbepaalde tijd verzet

In 2019 bestond het Van Maerlantlyceum 100 jaar. Een prachtig lustrum dat gevierd mocht worden, met meerdere activiteiten in schooljaar 2019/2020, waaronder masterclasses voor alle leerlingen, een uitgebreide goede-doelen-actie, avonden voor (oud-)collega's en een prachtig jubileumboek. Als afsluiting van dit lustrumjaar was een tweedaags reünie-festival gepland, met leerlingen en alumni, ouders en verzorgers, (oud-)medewerkers en natuurlijk Eindhovense relaties en de buurt.

2021: Reünie-festival afgelast

Helaas hebben we dit festival (dat gepland stond in juni 2020) in verband met alle corona-maatregelen moeten verzetten naar juni van dit jaar. Ook dit jaar zal dit tweedaagse festival (leerlingenfeest en reünie) in het park niet doorgaan. Ticketkopers worden geïnformeerd en krijgen drie opties: geld terug, een donatie aan de leerlingen of een jubileumboek ontvangen.

Emmeken van der Heijden, rector: "Wijsheid komt met de jaren, zegt men. Als 101-jarige organisatie nemen we daarom nu het moeilijke besluit om ook dit jaar reünie-festival voor onbepaalde tijd af te lasten. We willen een lustrum kunnen vieren waar iedereen die er bij wil zijn er ook kan en mag zijn, in het park. Op dit moment is het nog niet zeker of en wanneer dit kan, vandaar dit besluit. Zodra er meer duidelijkheid is over de mogelijkheden tot een festival gaat onze planningscommissie vol inspiratie verder met het plannen van ons lustrum. Voor de leerlingen organiseren we binnenkort een digitale BLOCKPARTY, waar bekende Nederlanders en Van Maerlant Music Talents aan meedoen, en de vloer spontaan open is voor eigen inbreng."

Drie opties voor ticketkopers
Degenen die reeds een kaart hebben gekocht, krijgen persoonlijk bericht en hebben drie keuzes:

• restitutie van het aankoopbedrag (€20)
• een jubileumboek ontvangen ter waarde van €25
• het bedrag doneren aan de leerlingen van het Van Maerlantlyceum voor aanschaf van een duurzaam object in de (ver)nieuwbouw van de school in 2023