Programma lustrum

Programma in het kort

Ons lustrumprogramma zal op vrijdag 6 september 2019 van start gaan met een blik op de toekomst in de vorm van masterclasses door wetenschappers, ondernemers en creatievelingen voor onze leerlingen. Elke ronde van masterclasses wordt afgesloten met een voetbalwedstrijd tussen robots en leerlingen van onze school. Om 17.00u. is het tijd voor de officiële opening voor genodigden van ons lustrum in de hal van de school, met bijdragen van de directie, docenten en leerlingen en de overhandiging van het eerste exemplaar van ons lustrumboek aan de bestuursvoorzitter van Ons Middelbaar Onderwijs en de directeur van Brainport.

Het heden wordt dit lustrumjaar op 28 september 2019 gevierd met een Community Day waarbij het Van Maerlantlyceum zichzelf aan de buitenwereld zal presenteren met actieve en creatieve activiteiten voor belangstellenden. Deze dag staat in het teken van 'samen leren' en zal worden afgesloten met een hilarische pubquiz waarbij zowel algemene kennis als kennis over het Van Maerlantlyceum zal worden getoetst.

Op 13 december 2019 zal VML Voor Elkaar plaatsvinden: een dag waarop leerlingen en docenten van het Van Maerlant zich op sportieve wijze zullen inzetten voor de Voedselbank Eindhoven om iets terug te geven aan de maatschappij waarvan we deel uitmaken. Deze dag staat in het teken van samen leven. De viering van het heden zal worden afgesloten met een Diner Pensant & Dansant voor het personeel en genodigden.

Het verleden van het Van Maerlantlyceum zal op 8 mei 2020 worden gevierd met een hedendaagse terugblik op het verleden, onder andere door middel van een symposium met als thema 'Herdenken in de nieuwe eeuw'. Tijdens dit symposium zal onder andere een door leerlingen gemaakte documentaire worden getoond ter herdenking van de op 20 april 1944 gestorven Eindhovense broeders Hornemann. Op 12 juni 2020 zal er voor de leerlingen een groot Van Maerlantfestival worden georganiseerd, gevolgd door een grote reünie voor onze oud-leerlingen op 13 juni 2020.

Klik hier voor het programmaboekje van het lustrumjaar