Persgroep VML

Masterclass evenementenbureau door Lei Willems

Lei Willems gaf afgelopen vrijdag een masterclass aan leerlingen van het Van Maerlantlyceum. Dit ging over zijn evenementenbureau BYLEI. Dit runt hij samen met zijn tweelingbroer Lukas. Lei Willems gaf een presentatie over wat een evenementenbureau precies is en hoe je dit kan runnen. Na deze uitleg gingen de leerlingen in groepen aan de slag om zelf te proberen een evenement te organiseren. Het doel was een plan voor het vetste bovenbouwfeest ooit. De leerlingen kregen een budget en gingen aan de slag. Locatie, entertainment, muziek, veiligheid en taakverdeling; al deze dingen moesten ze regelen. Aan het eind van de workshop mochten ze hun idee presenteren.

BYLEI is een evenementenbureau voor bijzondere evenementen. Lei begon het evenementenbureau in 1994 en Lukas kwam er in 2004 bij. De tweelingbroers organiseren bedrijfsevenementen, maar ook privé feesten. Lei vertelde dat er veel komt kijken bij het runnen van een evenementenbureau. Alles moet altijd op tijd klaar staan bijvoorbeeld.De broers willen iedereen blij maken en unieke herinneringen creëren.

Hun slogan is daarom ook: 'Creating memories by experience.' Ze zijn dus niet tevreden met een 8 (gemiddeld). Ook niet met een 10 (verwachting), maar met een 12! Ze gaan dus voor uitmuntend, niets minder.

De leerlingen gingen ook zelf aan de slag. Ze hebben allemaal hard gewerkt aan de organisatie van het schoolfeest. Er werden een heleboel plannen geopperd. Zo had een groep een feest in het PSV Stadion bedacht. Er werden ook allerlei thema's genoemd zoals een pastel party of 100 tinten wit. En natuurlijk werd er gepleit een heleboel bekende artiesten in te huren; Guus Meeuwis gaat het hierdoor waarschijnlijk erg druk krijgen de komende tijd.

tekst: Aedín Mc Cormack fotografie: Merel Pikkemaat