Goede doelenactie in het kader van ons 100-jarig bestaan

 

 
Op vrijdag 13 december a.s. staat Van Maerlant voor Elkaar centraal: een dag waarop leerlingen en personeel van het Van Maerlant zich op sportieve wijze inzetten voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank.

 

Via deze stichting krijgen kinderen uit arme gezinnen twee keer per jaar een pakket met nieuwe kleren, nieuwe schoenen en nieuw speelgoed met als doel hun zelfvertrouwen te vergroten. Op hun verjaardag krijgen ze tevens een pakket van de stichting, zodat ze ook een verjaardagsfeestje kunnen organiseren en andere kinderen kunnen uitnodigen. Het Van Maerlantlyceum ondersteunt dit initiatief van harte.


Op vrijdag 13 december worden diverse activiteiten georganiseerd op sportief en cultureel gebied. Deze activiteiten vinden alle plaats in en rondom het schoolgebouw zelf. Van alle leerlingen wordt verwacht dat zij vóór 5 december minimaal € 10,00 ophalen voor dit doel. De mentoren zullen de leerlingen informeren over de wijze waarop ze dat kunnen doen.

 

Wilt u als ouder een kijkje komen nemen? Dan bent u welkom bij de sponsorloop (achter de school in het park) en daarna in de hal bij de uitslag en overhandiging van de cheque.
Dit vindt plaats vanaf 11.00u voor de jaarlagen 1 en 2, vanaf 12.45u voor de jaarlagen 3 en 4, vanaf 14.30u voor de jaarlagen 5 en 6.

 

 

 

Pinewood derby car build + race
Vanuit America ingevlogen activiteit. Bouw met je groepje in 30 minuten een pinewood derby car en race deze hierna tegen alle andere groepjes om zo te kijken welke het snelste is. Work smarter not harder is the key to victory!

     
   

 

Zaalvoetbal
Ben jij de beste voetballer van de klas!? In zaal F02 wordt een zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Dit toernooi speel je met je eigen klasgenoten. Leerlingen maken zelf teams. Sportieve, leuke en spannende activiteit.
Laat je voeten spreken!

 

Archery tag
Efficiënter, lichter en sneller. De handboog was een vernieuwende en belangrijke ontwikkeling in de oorlog voering van de mens. Een wolk van pijlen had een devesterend effect op de je tegenstanders. Tegenwoordig onderdeel van de olympische spelen wordt de handboog niet meer gebruikt voor oorlog voering. wil jij terug naar de middel eeuwen en een slagveld meemaken? Dan zal speciaal voor jouw de grote hal zal omgetoverd worden tot een slagveld.

   

 

DJ les
In drie kwartier gaan we een beat produceren met het programma 'bandlab'. Op je eigen laptop kan je drums leren bespelen en een basriffje maken. Je leert akkoorden en een melodie toevoegen. Je gaat naar huis met een eigen track.

 

Spelling wedstrijd
Bij de spellingwedstrijd ga je strijden met je klasgenoten tegen de andere klassen. Het is de bedoeling dat jij de meeste woorden goed spelt en zo dus de meeste punten scoort voor je klas. Deze punten tellen mee voor de totaalscore waarmee jullie met de klas een gratis bioscoopbezoek kunnen verdienen.

 

Teambuilding
Teambuilding activiteiten die gegarandeerd jouw brein laten kraken! Samenwerking en praktisch inzicht vereist, ga jij de uitdagingen aan?
Met circa 20 mensen speel je activiteiten zoals:
- Geblinddoekt stoelen ontwarren
- Groot zeil omdraaien
- Mijnenveld
- 2 emmertjes water halen 2.0
enzovoort

 

Pubquiz

Bij een pubquiz moet je in teamverband vragen, die door een quizmaster gesteld worden, beantwoorden. De quiz bestaat uit verschillende rondes waaronder een geluidsronde en plaatjesronde. De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan, maar vaak is er een grote rol weggelegd voor actualiteiten, muziek, film, reizen. Het is leuk, gezellig en interessant om hieraan mee te doen.

 

Darts
One hundred and eighty!!!! Wie kent hem niet. De maximale score die je kan gooien bij Darten. Die ga je natuurlijk proberen te halen.
De bedoeling is dat je met je pijltjes (darts) mikt op een dartbord. Je staat op een afstand van iets minder dan 2,5 meter van het bord en dat lijkt niet veel, maar toch is het ver genoeg om het ontzettend moeilijk te maken om goed te mikken. Het dartbord is verdeeld in ringen en sectoren die bij een treffer allemaal verschillende punten opleveren.

 

 

Cirque de Soleil
Het lijkt altijd zo gemakkelijk als iemand anders het doet maar zodra je het zelf doet.. Test en master skills zoals de diabolo, chinees bord balanceren, jongleren en op een een wieler rijden.
Cirque de Soleil here we come!

 

Arcade hal
Wanneer je hiervoor kiest ga je tafelvoetbal en airhockey spelen. Airhockey is voornamelijk bekend uit de speelhal. Omdat het spel enorm snel gaat is dat nog best een uitdaging. Bij tafelvoetbal laat je de poppetjes aan de stok werken voor jou. Show jouw skills en score mooie doelpunten. 

 

Sjoelen
Sjoelen is spannend en leuk. Je moet een goede coördinatie hebben en tactisch spelen. Het is een typisch Nederlandse sport, waarbij de spelers in drie beurten 30 schijven door vier kleine gleufjes op het einde van de plank moeten schuiven. De eerste keer wordt met alle schijven geschoven, de tweede en de derde keer met de schijven die nog niet in een vakje beland zijn. De schijven krijgen het aantal punten van het vak waar ze in terechtgekomen zijn (v.l.n.r. 2-3-4-1).

 

Tafel tennis
Alleen of met tweeën daag je verschillende tegenstanders uit. Je speelt korte partijen. Kan je jezelf bedwingen om de bal in de rally te houden of score je met een harde smash het winnende punt.

 

Laser gamen
Modern warfare, wereld oorlog 3. De oorlog is net begonnen en er zijn geruchten van een inval bij het van Maerlantylyceum via de kelder. Sluit jij je aan Geallieerden of de centralen?

 

Boogschieten
Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Boogschieten is een echte concentratiesport. Je schiet op een blazoen. Dit is een doel met cirkels. Elke cirkel is een aantal punten waard. De middelste en kleinste cirkel is het meeste punten waard.
Na een korte oefenronde gaan we over tot wedstrijden in teams.

 

Banners maken

Als je kiest voor het maken van banners ga je een gaaf, te gek spandoek maken. Met dit spandoek ga je later op de dag jouw klasgenoten, die deelnemen aan de hardloopwedstrijd, aanmoedigen. Een jury beoordeelt de banner en geeft punten voor de mooiste banners. Deze punten tellen mee voor de totaalscore waarmee jullie met de klas een gratis bioscoopbezoek kunnen verdienen.

 

Hiphop dance les

Hiphop is een populaire dansstijl die iedereen wel kent. Hiphop dankt zijn populariteit vooral aan het feit dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van een Hiphop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style. Je krijgt 3 kwartier les van Kai Tholen, een specialist op Hiphop gebied.

 

Schaken
Schaken is een strategisch bordspel. Je speelt 1 tegen 1. Het is een ingewikkeld maar ontzettend gaaf spel. Door de vele speelmogelijkheden is het lastig om de consequentie van elke zet te overzien waardoor inzicht en ervaring heel belangrijk zijn. Het doel van het spel is het schaakmat zetten van de koning van je tegenstander.
Als je nog nooit geschaakt hebt en er graag mee wil kennismaken, krijg je gedurende 3 kwartier een introductie les.
Voor de gevorderden die zich inschrijven organiseren we een snelschaaktoernooi. We spelen een aantal rondes met voor iedere speler 5 minuten op de klok. Het is handig als je vast de app Chess Clock (in Android van Jaydon L) op je telefoon installeert.

 

Expeditie Robinson
Altijd al gedacht dat jij expeditie Robinson veel beter zou doen dan die bn'ers? Wij hebben de Filipijnse eilanden naar het van Maerlantlyceum gehaald. Test of je echt zo goed bent als je denkt!
Proeven zoals:
-Balk proef
-twister xxl (5bij5)
-blind zoeken en puzzelen
-xl 4 op een rij met vraagstukken
-enzovoort

 
 

 

Minute to win it
Wie kent deze spelshow vol doldwaze spelletjes niet ?? Je hebt een minuut om de opdracht te voltooien.... You've got a minute to win it !!!
Hoe handig ben jij ???

 

Yoga
Yoga workshop.
Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. Yoga is een proces van bewustwording, waarbij de technieken niet als doel maar als middel worden. Niet het resultaat, maar de beleving en de ervaring is het belangrijkste.

 

Gezelschapsspelen
De gezelschapspellen spreken eigenlijk voor zich. In deze ronde mag je zelf kiezen welke gezelschapspellen je speelt, individueel of in tweetallen. Denk hierbij aan 30 seconds, mens erger je niet, regenwormen, twister, halli galli etc. Hierbij kan je ook weer punten scoren voor je klas. Ieder gewonnen spel is een punt.

 

Rummikub
Het gezelschapsspel Rummikub is een aanrader voor jong en oud! Dit bekende spelletje draait om cijferreeksen en gekleurde nummers. Welke speler kan de beste combinaties op het plankje neerleggen? De winnaar is de speler die als eerste alle cijfers op de speeltafel heeft neergelegd. Rummikub vergt concentratie, tactisch inzicht, strategisch denken en een beetje bluf. Durf je het aan schrijf je dan in!

 

 

 

 


Mocht je meer informatie willen over de Stichting Kinderen van de Voedselbank, dan verwijzen wij je graag naar hun website; www.kinderenvandevoedselbank.nl