De tijd van je leven

De tijd van je leven...

 

De tijd van je leven ...
                                 ... op 't Van Maerlant

 

 

Je werd er verliefd misschien. Gaf of kreeg er je eerste zoen. Je ontdekte wie je was en wat je wilde zijn. Groeide, ontwikkelde je talenten. Bewonderde, haatte, lachte, huilde.... Grote Emoties tuimelden over elkaar heen.

Iedereen beleeft de middelbare school anders. Maar we worden er allemaal gevormd. Vrolijk of verdrietig, boos of blij, je had de tijd van je leven op 't Van Maerlant!

 

100 Jaar Van Maerlantlyceum
Volgend schooljaar bestaat het Van Maerlantlyceum 100 jaar. Dat eeuwfeest gaan we op verschillende manieren vieren. Je hoort nog van ons. Maar vooruitlopend daarop hebben we je hulp nodig.

 

Een eeuw schoolemoties
Een aantal leerlingen heeft een redactieteam gevormd om een bijzonder boekje te gaan maken. Geen obligaat historisch overzicht, maar een bloemlezing van 100 jaar emoties die onlosmakelijk met de middelbareschooltijd zijn verbonden.

 

We hebben jouw hulp nodig
Mail ons, schrijf ons, bel ons. Maak een foto van je zorgvuldig bewaarde agenda's, vol hartenkreten en zielenroerselen. Schrijf alsnog een briefje aan dat meisje dat je nooit durfde aan te spreken. Deel een herinnering. Wat maakte je blij, boos, verdrietig? Himmelhoch jauchzend, zum tode betrübt.

 

Graai eens in die schoenendoos met vergeten foto's. Schrijf een berichtje, een gedichtje. Vertel ons over een schooljarenlange vete. Over een vriendschap voor het leven.

 

Stuur ons een kort verhaal. Een kattenbelletje, ook goed. Een foto met bijschrift. Een gedicht, een herinnering, een tekening. Iets wat jouw emotie, verbonden aan 't Van Maerlant, weergeeft.

 

Ben je niet zo'n schrijver? Mail ons je telefoonnummer, dan bellen we je voor een kort telefonisch interviewtje. Net zo makkelijk.

 

Mail ons zo snel mogelijk!
Doe je mee? Leuk! Mail je bijdrage vóór 1 februari naar 100jaar@vanmaerlantlyceum.nl

 

Bedankt en tot op ons eeuwfeest!

 

Emmeken van der Heijden
rector Van Maerlantlyceum