Van Maerlant 100 jaar

Komend schooljaar (2019-2020) is het zover: het Van Maerlantlyceum bestaat dan 100 jaar! Alle reden om dit heuglijke feit samen met jullie te vieren tijdens een bijzonder lustrumjaar. Tijdens dit lustrumjaar zullen we terugkijken op het verleden, genieten van het heden en vooruitkijken naar de toekomst van het Van Maerlantlyceum.

Het Van Maerlantlyceum is van oudsher een school waar de mens en zijn verbinding met anderen centraal staat. Op onze school wordt samengeleefd en samen geleerd, met respect voor diversiteit en de eigenheid van leerlingen. Iedereen kan zichzelf zijn op het Van Maerlantlyceum. Het Van Maerlantlyceum is tevens een school die zich duidelijk profileert op het gebied van technologie, ondernemerschap en creativiteit. Dit profiel zal in het lustrumjaar centraal staan, waarbij leerlingen, (groot-)ouders, docenten, andere medewerkers, partners en andere belangstellenden van harte worden uitgenodigd om op actieve en creatieve wijze kennis te maken met onze school.

Op 6 september 2019 zullen we het lustrumjaar starten met een blik op de toekomst en ons laten inspireren door de buitenwereld: leerlingen gaan een voetbalcompetitie aan met echte robots, verkennen de wereld door de ogen van een arts in Afrika, werken samen met een kunstenaar aan een waar kunstwerk en leren de fijne kneepjes van het ondernemerschap tijdens een masterclass van succesvolle ondernemers uit de regio.
Daarnaast vindt op deze dag om 16.00u. op het Van Maerlantlyceum de officiële opening van het lustrumjaar voor genodigden plaats.

Het Van Maerlantlyceum zal tijdens het lustrumjaar het heden onder andere vieren door zichzelf aan de buitenwereld te presenteren op een Community Day en door al haar technische, creatieve en ondernemers skills in te zetten tijdens een goede doelen actie.

In juni 2020 zullen we het lustrumjaar en daarmee het verleden afsluiten met een groot Van Maerlantfestival voor en door onze leerlingen en alle docenten en andere medewerkers. Ook zal er een grote reünie voor alle oud-leerlingen van het Van Maerlantlyceum plaatsvinden.

Het volledige programma met bijbehorende data is vanaf maart 2019 te vinden op deze website.