Van Maerlant 100 jaar

 

Komend schooljaar vieren wij wederom een lustrum op het van Maerlantlyceum; onze school bestaat dan 100 jaar! 

 

Wij zullen hier het hele schooljaar aandacht aan besteden. Op voorhand zijn er al drie activiteiten gepland, namelijk de opening op 6 en 7 september 2019, een goede doelenactie gecombineerd met een foodtruckfestival op 14 december 2019 en een feest voor de hele school met de dag daarna een reünie voor oud-leerlingen en (oud-)personeel in juni 2020.

 

Wij zoeken voor de opening op 6 september 2019 nog sprekers. Wij willen onze leerlingen graag interessante lezingen aanbieden van mensen die vanuit hun eigen ervaring of expertise hen kunnen inspireren. Het thema 'onderwijs en innovatie', is de kapstok waar we alles aan op willen hangen. Bent u of kent u, als ouder, iemand die hier een bijdrage aan kan en vooral wil leveren, dan kunt u contact op nemen met de heer Torenbeek g.torenbeek@vanmaerlantlyceum.nl 


Het idee is dat elke leerling een masterclass krijgt, gegeven in twee sessies, op 6 september. De eerste sessie in de ochtend voor de onderbouw en de tweede sessie in de middag voor de bovenbouw.

 

Met vriendelijke groet,

Guido Torenbeek
Afdelingsleider HAVO 1-2-3
Docent L.O.