Decanaat

De decanen begeleiden de profiel- en studiekeuze vanaf de derde klas. Hierbij wordt gebruik gemaakt van decaannet. De decanen zijn voor leerlingen beschikbaar in de mediatheek.

Het decanaat wordt verzorgd door:

mw. H. Messing

decaan havo

h.messing@vanmaerlantlyceum.nl

dhr. J. Moonen

decaan vwo

j.moonen@vanmaerlantlyceum.nl

Op deze site staat o.a. informatie over profielkeuze en begeleiding daarin en over de keuze van een vervolgopleiding en de begeleiding daarin.

Tevens zijn er talloze doorklikmogelijkheden naar websites van opleidingen in het hoger onderwijs (HBO en WO). Ook beschikt de site over een agenda met aankondigingen van open dagen, anderssoortige voorlichtingsbijeenkomsten enz.

Voor toegang tot dedecaan.net is een account vereist. Leerlingen van de klassen 3 t/m 6 beschikken daarover; ook hun ouders kunnen een account verkrijgen door zich aan te melden m.b.v. het leerlingnummer van hun zoon of dochter.