Leer mij het Van Maerlant kennen

Naar een nieuwe school

Leer mij het Van Maerlant kennen

Op deze dag kun je een echte lesdag op een middelbare school meemaken. Je krijgt huiswerkvakken, zoals wiskunde, Frans of Duits, maar ook vakken als l.o. of tekenen.

Je verhuist na elke les naar een ander lokaal en je merkt dat we voor elk vak een andere leraar hebben. Brugklasleerlingen wijzen je de weg en alle grote leerlingen sturen we op excursie, zodat het gebouw helemaal van jullie is. Voor de lunch zorgen wij.

Basisscholen kiezen er zelf voor om hun groep(en) 8 al dan niet in te schrijven voor deze kennismakingsdag. Mocht je nu een passend schooladvies hebben (dat wil zeggen havo, havo/vwo of vwo) maar jouw school heeft besloten om niet klassikaal in te schrijven dan mag je ook op eigen initiatief komen. In dat geval kun je via deze link inschrijven. Je moet uiteraard wel toestemming krijgen van je meester of juf.

Omdat wij net als vorig schooljaar een groot aantal leerlingen verwachten, geldt de regel: "Wie het eerst komt het eerst maalt". Gezien de ruimte die we ter beschikking hebben kunnen we maximaal 540 leerlingen plaatsen.