kennismakingskalender

Kennismaken

'Leer mij het Van Maerlant kennen'

De kennismakingsdag voor leerlingen van groep 8 wordt gehouden op vrijdag 12 oktober 2018.

Op deze dag kun je een echte lesdag op een middelbare school meemaken. Je krijgt huiswerkvakken, zoals wiskunde, Frans of Duits, maar ook vakken als l.o. of tekenen. Je verhuist na elke les naar een ander lokaal en je merkt dat we voor elk vak een andere leraar hebben. Brugklasleerlingen wijzen je de weg en alle grote leerlingen sturen we op excursie, zodat het gebouw helemaal van jullie is. Voor de lunch zorgen wij.

Basisscholen kiezen er zelf voor om hun groep(en) 8 al dan niet in te schrijven voor deze kennismakingsdag.  Mocht je nu een passend schooladvies hebben (dat wil zeggen havo, havo/vwo of vwo) maar jouw school heeft besloten om niet klassikaal in te schrijven dan mag je ook op eigen initiatief komen. In dat geval kun je via deze link inschrijven. Je  moet uiteraard wel toestemming krijgen van je meester of juf.

Omdat wij net als vorig schooljaar een groot aantal leerlingen verwachten, geldt de regel: "Wie het eerst komt het eerst maalt". Gezien de ruimte die we ter beschikking hebben kunnen we maximaal 540 leerlingen plaatsen.

Alle informatie is inmiddels naar de basisscholen verzonden.

Van Maerlant pre-lyceum

data: 31 oktober, 28 november, 12 december en 16 januari

Lijkt het je leuk om als aankomend brugklasser al een paar lessen te volgen op middelbare schoolniveau, dan dagen wij jou uit om deel te nemen aan het Van Maerlant pre-lyceum. Op vier woensdagmiddagen volg je lessen bij ons op school. Een gekke proef doen bij scheikunde, iets ontwerpen bij Art & Technology... het kan allemaal tijdens ons Van Maerlant pre-lyceum.

Leerlingen van groep 8 kunnen zich inschrijven voor het Van Maerlant pre-lyeum via deze link.

"Het Van Maerlant draait door"

Datum: woensdag 14 november 2018

De informatieavond voor ouders/verzorgers en leerlingen van groep 7 en 8 bestaat uit een algemeen deel en een keuzedeel. Leerlingen presenteren "Het Van Maerlant draait door" waarin diverse aansprekende Van Maerlanders worden geïnterviewd. Daarnaast zijn er leuke en interessante workshops voor jou én voor je ouders.

De inschrijving voor de informatieavond is nog niet geopend.

Open Dag

Datum: zaterdag 26 januari 2019

Van 10.00 tot 13.00 uur ben je met je hele familie welkom op onze school om op ontdekkingstocht door ons gebouw te gaan.

Van Maerlant mini-prelyceum

Datum: woensdag 13 februari 2019

Ook als je in groep 7 zit ben je alvast van harte welkom op het Van Maerlant! Vandaag heb jij de mogelijkheid om lessen te volgen op middelbare schoolniveau. Je kunt kiezen uit een aantal lessen, inschrijven kan tijdens de Open Dag of via de website.

De inschrijving voor de minilessen is nog niet geopend.

Kennismaken met je nieuwe klas

Datum: woensdag 19 juni 2019

Op deze middag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en met je mentor.

aanvang: 14.15 uur; eindtijd 15.30 uur.

Aankomend schooljaar bestaat het VML 100 jaar. Wat er allemaal gaat gebeuren verklappen we nog niet, maar dat het een extra leuk jaar wordt, dat is zeker!

assignItem: item of type 'item_cms_category' with id '171' does not exist