kennismakingskalender

Kennismaken

'Leer mij het Van Maerlant kennen'

De kennismakingsdag voor leerlingen van groep 8 wordt dit jaar gehouden op 13 oktober 2017.

Voor een fotoverslag van deze dag klik hier

Op deze dag kun je een echte lesdag op een middelbare school meemaken. Je krijgt huiswerkvakken, zoals wiskunde, Frans of Duits, maar ook vakken als l.o. of tekenen. Je verhuist na elke les naar een ander lokaal en je merkt dat we voor elk vak een andere leraar hebben. Brugklasleerlingen wijzen je de weg en alle grote leerlingen sturen we op excursie, zodat het gebouw helemaal van jullie is. Voor de lunch zorgen wij.

Basisscholen kiezen er zelf voor om hun groep(en) 8 al dan niet in te schrijven voor deze kennismakingsdag.  Mocht je nu een passend schooladvies hebben (dat wil zeggen havo, havo/vwo of vwo) maar jouw school heeft besloten om niet klassikaal in te schrijven dan mag je ook op eigen initiatief komen. Je  moet daar dan uiteraard wel toestemming voor krijgen van je meester of juf. In dat geval kunnen je ouders een mail sturen naar a.lambrechts@vanmaerlantlyceum.nl.

In deze mail moet  je voor- en achternaam vermeld worden, of  je een  jongen of  een meisje bent, op welke  basisschool je zit  en wat de naam van je leerkracht van groep 8 is. Omdat wij net als vorig schooljaar een groot aantal leerlingen verwachten, geldt de regel: "Wie het eerst komt het eerst maalt". Gezien de ruimte die we ter beschikking hebben kunnen we maximaal 540 leerlingen plaatsen.

Inschrijven kan tot uiterlijk 25 september a.s.

De inschrijving voor de atelierdag 13 oktober 2017 is inmiddels gesloten.

Informatieavond

Datum: maandag 27 november 2017

De school organiseert ieder jaar een informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen van groep 8 in november.

Open Dag

Datum: zaterdag 27 januari 2018

Van 10.00 tot 13.00 uur ben je met je hele familie welkom op onze school.

Je gaat eerst genieten van de cakes die brugklassers speciaal voor jullie hebben gebakken en daarna ga je op ontdekkingstocht door ons gebouw.

Voor de presentatie, gehouden tijdens de Open Dag door Emmeken van der Heijden (rector) en Dirk van de Weijer (conrector)

klik hier

Minilessen

Datum: woensdag 21 februari 2018

Naast het atelier en de open dag bestaat ook nog de mogelijkheid om een aantal proeflesjes naar keuze te volgen. Inschrijven kan via de website (houd deze dus in de gaten) en tijdens de open dag. De minilessen zijn alleen voor leerlingen van groep 8.

Kennismaken met je nieuwe klas

Datum: woensdag 20 juni 2018

Op deze middag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en met je mentor.

aanvang: 14.15 uur; eindtijd 15.30 uur.

Het Atelier

"Wij hadden het heel leuk op de Atelierdag. We hadden handenarbeid toen. We hebben spekstenen bewerkt. Dat was heel leuk. We vonden het dansen ook erg leuk. Net als de talen die we kregen en de andere lessen. Het was ook heel leuk om een indruk te krijgen van hoe het gaat op een middelbare school. Het gaf ons ook een beeld van het Van Maerlant. Een hele leuke school! Door de Atelierdag hebben wij gekozen voor het Van Maerlant!"

Laura Haagmans en Maud Fleerkamp (basisschool Christoffel uit Waalre)