Naar een nieuwe school

Gymnasiumbrugklas

Onze school heeft de grootste gymnasiumafdeling van alle scholen in Eindhoven en omgeving.  We hebben ook een aparte gymnasiumbrugklas. Je kunt naar deze klas als je een ongedeeld vwo-advies hebt.

Je zit lekker tussen leerlingen die allemaal een beetje sneller leren en ook een beetje nieuwsgieriger zijn dan gemiddeld. Leraren gaan vlot door de stof en zo ontstaat er tijd voor allerlei leuke en interessante projecten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een korte cursus Arabisch of een paar lessen filosofie.

Bovendien krijg je een extra vak: klassieke cultuur. Bij dit vak leer je op een speelse-zelf-ontdek-manier van alles over de oude Grieken en Romeinen. Hele rare jongens, hoor!

Bij wiskunde werk je een half jaar aan een Robotica-project, je leert een robot bouwen en programmeren en je gaat een dag naar de Technische Universiteit. Daar zie je de echte robots aan het werk. Nou ja werk, ze schijnen te voetballen! Jouw robot mag je presenteren aan een professor!

Je krijgt nog geen Latijn en Grieks; die vakken bewaren we voor leerjaar 2. Dan kunnen leerlingen uit de andere brugklassen ook aanschuiven.