Ateliers

In het eerste en tweede jaar kun je meedoen aan de zogenoemde ateliers. Deze zijn voor leerlingen die heel erg geinteresseerd zijn in bepaalde vakken of onderdelen daarvan. Met andere leerlingen ga je na school aan de slag.

Bij het drama-atelier bijvoorbeeld maak je samen met je leraar een voorstelling die wordt opgevoerd. Je bezoekt ook tenminste één voorstelling in een theater. De sporters kunnen hun hart ophalen in het sportatelier. Je maakt kennis met bijzondere sporten zoals roeien in een 8 met stuurman of duiken met zuurstofflessen op je rug! Daarnaast hebben we ook nog een muziekatelier; echt iets voor de muzikanten onder jullie! Hier word je voorbereid voor optredens op een groot podium. Andere ateliers die aangeboden worden, zijn het tekenatelier en het dansatelier.

Atelier Cambridge Engels

Onze school organiseert heel veel op het gebied van internationalisering. Een groep leerlingen gaat bijvoorbeeld in mei debatteren in het Europees Parlement in Straatsburg. Het is handig als je Engels goed beheerst. Niet alleen voor de internationale contacten, maar ook later voor je vervolgstudie. Daarom kun je op onze school extra lessen Engels volgen en een examen afleggen dat over de hele wereld wordt erkend.

Tijdens de Atelierlessen die op vrijdagmiddag in periode 2 en 3 worden gegeven voor leerjaar 1 tm 3 , bereid je je voor op het First Certificate in English (FCE, niveau B2).  B2 is een aanduiding voor het bovengemiddelde Engelse taal- en spreekvaardigheidsniveau dat diegenen die het FCE behalen bezitten. Het FCE wordt erkend in handel, industrie en beroepsopleidingen over de hele wereld. Je werkt tijdens de Cambridge Atelierlessen aan je Engelse luister-, spreek-, lees- en schrijfvaardigheden. De school neemt zelf een officieus examen af, op B2 niveau, zodat een goede inschatting gemaakt kan worden over de slagingskansen die een leerling heeft wanneer deze het officiële examen besluit af te leggen. Indien ouders en leerling hiertoe besluiten kan de leerling het landelijk FCE examen afleggn via The British Council in Eindhoven - de kosten die hieraan verbonden zijn zijn voor eigen rekening.

Drama-atelier

"We mochten helemaal los gaan."

Natuurlijk was ik de blikken man. Dat was met voorsprong de leukste rol. De blikken man doet allemaal vreemde dingen, en er overkomen hem ook vreemde dingen. Hij belandt bijvoorbeeld in de gevangenis, wordt bevrijd en heeft dan precies een seconde nodig om dikke vrienden te worden met de hoofdrolspelers. Een normaal mens doet over zoiets veel langer, die gaat eerst uitgebreid zijn best doen. Maar de blikken man niet; die fikst dat gewoon eventjes.