Naar een nieuwe school

Welkom

Dit jaar ga je een middelbare school kiezen. Je gaat op zoek naar een school die bij jou past. Het Van Maerlantlyceum is een school met een heel eigen, warme sfeer in een prachtig gebouw, midden in een park. Net als al onze leerlingen zul je je bij ons heel snel thuis voelen. Dat vinden we voor elke leerling heel belangrijk: een thuisgevoel; je moet je veilig voelen.

Onze school is niet te groot, we kennen elkaar, leraren kennen de leerlingen. We zijn ook een tikje eigenwijze school. Zo kun je op onze school heel aparte keuzes maken voor tekenen, muziek of filosofie als eindexamenvak Je kunt in de brugklas kiezen uit allerlei extra activiteiten in de ateliers, van extra-sport tot science. Op de havo kun je in de tweede klas zelf twee vreemde talen kiezen uit Duits, Frans of Spaans. Onze school heeft je veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur door bijvoorbeeld de muziekavonden, de dansavond, de poëziewedstrijd.

In de brugklas maak je met je klas gezellige excursies, waarvan je natuurlijk ook wat leert (hopen we)! Leerlingen die extra stof aan kunnen, mogen deelnemen aan het Plato-project. Als je super gemakkelijk leert, kun je naar de speciale gymnasiumbrugklas.

Ben je ondertussen een beetje nieuwsgierig geworden, kijk dan op Kennismakingskalender. Dan kun je de sfeer op onze school zelf komen proeven.

Je bent van harte welkom!

Roos van IJzendoorn

afdelingsleider onderbouw