Naar een nieuwe school

Groep 8

Dit jaar ga je een middelbare school kiezen. Je gaat op zoek naar een school die bij jou past. Het Van Maerlantlyceum is een school met een heel eigen, warme sfeer in een prachtig gebouw, midden in een park. Net als al onze leerlingen zul je je bij ons heel snel thuis voelen. Dat vinden we voor elke leerling heel belangrijk: een thuisgevoel; je moet je veilig voelen.

Onze school is niet te groot, we kennen elkaar, leraren kennen de leerlingen. We zijn ook een tikje eigenwijze school. Zo kun je op onze school heel aparte keuzes maken voor tekenen, muziek of filosofie als eindexamenvak Je kunt in de brugklas kiezen uit allerlei extra activiteiten in de ateliers, van extra-sport tot science. Op de havo kun je in de tweede klas zelf twee vreemde talen kiezen uit Duits, Frans of Spaans. Onze school heeft je veel te bieden op het vlak van kunst en cultuur met de muziekavonden, de dansavond, de poëziewedstrijd.

In de brugklas maak je met je klas gezellige excursies, waarvan je natuurlijk ook wat leert (hopen we)! Leerlingen die extra stof aan kunnen, mogen deelnemen aan het Plato-project. Als je super gemakkelijk leert, kun je naar de speciale gymnasiumbrugklas.

Ben je ondertussen een beetje nieuwsgierig geworden, klik dan op Kennismakingskalender hiernaast. Dan kun je de sfeer op onze school zelf komen proeven.

Je bent van harte welkom!

Roos van IJzendoorn,

afdelingsleider onderbouw

Het Atelier

"Wij hadden het heel leuk op de Atelierdag. We hadden handenarbeid toen. We hebben spekstenen bewerkt. Dat was heel leuk. We vonden het dansen ook erg leuk. Net als de talen die we kregen en de andere lessen. Het was ook heel leuk om een indruk te krijgen van hoe het gaat op een middelbare school. Het gaf ons ook een beeld van het Van Maerlant. Een hele leuke school! Door de Atelierdag hebben wij gekozen voor het Van Maerlant!"

Laura Haagmans en Maud Fleerkamp (basisschool Christoffel uit Waalre)