VML draait door

Naar een nieuwe school

Het Van Maerlant draait door!

Onze school organiseerde op woensdag 30 oktober een informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s) van groep 7 en 8.

Hebt u de informatieavond bezocht? Dan zijn wij benieuwd naar uw mening.

Met uw feedback kunnen wij voor een volgende bijeenkomst ons voordeel doen.

Via deze link kunt u de enquête invullen.

Met dank voor uw medewerking.

Onderstaand de verschillende presentaties die deze avond gegeven zijn:

presentatie afdeling havo.pdf

Presentatie begeleiding en zorg 2019.pdf

Presentatie Van Maerlant ICT en onderwijs.pdf

presentatie gymnasiumbrugklas .pdf

Presentatie onderzoeksvaardigheden.pdf

De avond start om 19.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 18.45 uur) en de eindtijd is naar verwachting rond 20.30 uur.

De avond bestaat uit een algemeen deel en twee keuzedelen. In het algemene deel presenteren leerlingen "Het Van Maerlant draait door" waarin diverse aansprekende Van Maerlanders worden geïnterviewd.

18.45 uur ontvangst
19.00 uur Van Maerlant Draait Door!
19.30 uur Informatieronde 1
20.00 uur Informatieronde 2

Voor het keuzedeel kunt u zich inschrijven voor twee (plus één reserve) van de onderstaande presentaties.

Onderzoek en onderzoeksvaardigheden

Onderzoeksvaardigheden: een nieuw vak op het Van Maerlantlyceum waarbij leerlingen aan de hand van diverse thema's vaardigheden verwerven die nodig zijn bij het verrichten van onderzoek. Vragen als "welke stappen zet je bij het uitvoeren van onderzoek?", "hoe ga je om met bronmateriaal?" en "wat is mediawijsheid?" staan centraal bij het vak onderzoeksvaardigheden.

Ondersteuning & begeleiding

In de voorlichting 'ondersteuning' wordt u verteld hoe wij binnen het Van Maerlantlyceum de ondersteuning hebben geregeld. Wat bieden wij wel en niet als school, hoe verloopt de ondersteuningsroute en welke personen op school spelen hierin een rol?
Een brugklasmentor, de ondersteuningscoördinator en de orthopedagoog praten u graag hierover bij. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Havo(brugklas)

Op de afdeling havo word je gezien! Elke leerling krijgt aan het begin van het jaar een startgesprek bij de mentor, samen met zijn ouders om de doelen voor dat jaar samen vast te stellen. Daarnaast leert de leerling reflecteren op zijn eigen handelen. Mentoren zijn betrokken en helpen je dus bij je studie en bij je persoonlijke ontwikkeling.
Wilt u hier meer over weten? Kom dan naar de voorlichting.

Gymnasium(brugklas)

Is uw kind nieuwsgierig en leert het graag? Heeft uw kind behoefte aan extra uitdaging? Kom dan naar de presentatie over het gymnasium. Leerlingen krijgen op het gymnasium de vakken Klassieke Cultuur, Latijn en Grieks. Ze gaan sneller door de stof en verbreden zich op verschillende vlakken: debateren bij het Mytilene-debat, programeren in het Roboticaproject en zelfstandig onderzoek in PLATO-tijd.

Onderwijsontwikkeling / laptop

Deze informatieronde zal gaan over laptopgebruik: mediawijsheid, werken in de cloud met Office365, werken met Magister, formatief evalueren en activerende werkvormen (Proconnect van Presenter). Onze docent Engels vertelt iets over het eerste gebruik van een digitale lesmethode en laat wat voordelen zien en hoe zo'n methode beetje werkt.