Van Maerlant Dag

Naar een nieuwe school

Van Maerlant Dag 15 & 16 oktober 2020

Meemaken is beleven!

Zit je in groep 8 en ben je nieuwsgierig hoe het is om op onze school les te krijgen? Ook dit jaar kun je zelf zien hoe het is bij ons op de 'middelbare'. We hebben maar liefst twee opties: LIVESTREAM of OP SCHOOL. Lees en scroll snel verder en geef je op!

1. VAN MAERLANTDAG LIVESTREAM
Vanuit het klaslokaal (of thuis) kunnen leerlingen via livestream het Van Maerlantlyceum virtueel beleven. Twee digitale lessen, twee challenges, echte middelbare schoolleerlingen in de klas en mogelijkheid tot vragen stellen en meedoen via de chat. Voor iedereen die niet kan of wil komen zorgen we dat de leerlingen de ins en outs van onze school beleven! Wie geen laptop heeft kan er op afspraak een komen lenen, RIVM-proof.

11:00 uur   welkom & informatie over onze school
11:05 uur   les 1: economie
11:15 uur   challenge 1: art & technology
11:20 uur   les 2: Spaans
11:30 uur   challenge 2: sport
11:40 uur   laatste vragen
11:45 uur   einde, log-out

Scholen en leerlingen die deelnemen ontvangen een link naar onze livestream. Communicatie tijdens de livestream gaat via de chat. We sturen alle verdere details uiterlijk 6 oktober via de mail.

Inschrijven kan tot en met 30 september a.s.

<widget><id>181</id><onload>onLoadForm</onload></widget>

2. VAN MAERLANTDAG OP SCHOOL
Een echte lesdag op onze middelbare school. Je krijgt nieuwe vakken zoals wiskunde, Frans of Duits, maar ook vakken als l.o. of tekenen. Iedereen verhuist na elke les naar een ander lokaal en krijgt voor elk vak een andere leraar. Brugklasleerlingen wijzen de weg. Alle andere leerlingen zijn op excursie, zodat het gebouw helemaal van groep 8 is.

08:45 uur   aankomst, welkom & informatie over onze school
09:15 – 10:00 uur   les 1
10:05 – 10:50 uur   les 2
10:50 – 11:05 uur   pauze met drinken en iets lekkers
11:10 – 11:55 uur   les 3
12:00 – 12:45 uur   les 4
13:00 uur   verzamelen voor vertrek

Basisscholen schrijven zelf groep(en) 8 in voor deze kennismakingsdag. Heb je een passend schooladvies (havo, havo/vwo of vwo) maar jouw school doet niet mee? Dan ben je natuurlijk van harte welkom. Schrijf je in via het onderstaand formulier in. Je meester of juf moet wel toestemming geven, net als je ouders/verzorgers.

Omdat wij net als vorig schooljaar een groot aantal leerlingen verwachten, geldt de regel: 'Wie het eerst komt het eerst maalt'. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Inschrijven kan tot en met 30 september a.s.

<widget><id>171</id><onload>onLoadForm</onload></widget>