kennismakingskalender

Kennismaken

Meemaken is beleven!

Dit schooljaar hebben we onze kennismakingsactiviteiten door de corona-uitbraak alleen online kunnen aanbieden. Kijk hieronder voor alle activiteiten. Je kan ze ook terugkijken!

Op de kalender

Scroll naar beneden voor meer informatie

• OPEN DAG, 16 januari 10:00 – 16:00 uur
    Wij volgen de maatregelen van het RIVM. Je kan kiezen: OP SCHOOL voor een persoonlijke rondleiding met maximaal 4 personen uit één gezin of via LIVESTREAM. Het volledige programma volgt begin december.
    Inschrijven verplicht.

• DIGITAAL SPREEKUUR
    Een 10-minutengesprek via TEAMS met een van onze docenten.
    Inschrijven kan hier

• PRELYCEUM
    Als je in groep 8 zit ben je alvast van harte welkom op het Van Maerlant! Op woensdagmiddag 16 december en 13 januari heb jij de mogelijkheid om lessen te volgen op middelbare schoolniveau.
    Inschrijven via een mail naar ons.

• MINI-PRELYCEUM
    Ook als je in groep 7 zit ben je alvast van harte welkom op het Van Maerlant! Op woensdag 10 februari heb jij de mogelijkheid om lessen te volgen op middelbare schoolniveau. Je kunt kiezen uit een aantal lessen.
    Inschrijven kan hier.

• Van Maerlantdag LIVESTREAM
    Klik hier om terug te kijken
    Via een live gestreamde les kan je het Van Maerlantlyceum virtueel beleven. Twee digitale lessen, twee challenges, echte middelbare schoolleerlingen in de klas en nog veel meer.

• Van Maerlantdag OP SCHOOL
    Fotoimpressie 2018
    Een echte lesdag op onze middelbare school. Nieuwe vakken zoals wiskunde, Frans of Duits, maar ook vakken als l.o. of tekenen. Iedereen verhuist na elke les naar een ander lokaal en krijgt voor elk vak een andere leraar. Brugklasleerlingen wijzen je de weg. Alle andere leerlingen zijn op excursie, zodat het gebouw helemaal van groep 8 is.

Van Maerlant pre-lyceum

Voor: Leerlingen uit groep 8
Data: woensdag 28 oktober 2020, 18 november 2020, 16 december 2020, 13 januari 2021

Lijkt het je leuk om als aankomend brugklasser al een paar lessen te volgen op middelbare schoolniveau, dan dagen wij jou uit om deel te nemen aan het Van Maerlant pre-lyceum. Op vier woensdagmiddagen volg je lessen bij ons op school. Een gekke proef doen bij scheikunde, iets ontwerpen bij Art & Technology... het kan allemaal tijdens ons Van Maerlant pre-lyceum.

De inschrijving kan nog via een mail naar ons.

Digitaal spreekuur

10-minutengesprekken via TEAMS voor ouders/verzorgers van groep 7 en 8.

Meer informatie & inschrijving

Open Dag | OP SCHOOL & LIVESTREAM

Voor: Leerlingen en (hun) ouders/verzorgers uit groep 7 & 8
Zaterdag 16 januari 2021 | 10:00 - 16:00 uur

Leerlingen zijn met hun ouders welkom op onze school om op ontdekkingstocht door ons gebouw te gaan. Ook is er een livestream voor wie niet op school kan of wil zijn. Inschrijven via deze link.

Van Maerlant mini-prelyceum

Voor: Leerlingen uit groep 7
Datum: woensdag 10 februari 2021

Ook als je in groep 7 zit ben je alvast van harte welkom op het Van Maerlant! Vandaag heb jij de mogelijkheid om lessen te volgen op middelbare schoolniveau. Je kunt kiezen uit een aantal lessen, inschrijven kan tijdens de Open Dag of via deze website.

Klik hier voor je inschrijving voor het mini-prelyceum.

Kennismaken met je nieuwe klas

Datum: woensdag 30 juni 2021

Op deze middag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en met je mentor.

aanvang: 14.15 uur; eindtijd 15.30 uur.