kennismakingskalender

Meemaken is beleven!

Van Maerlantdag LIVESTREAM

Datum: 15 oktober 2020 | 11:00 - 11:45 uur

Vanuit het klaslokaal (of thuis) kunnen je als leerling en als klas via livestream het Van Maerlantlyceum virtueel beleven. Twee digitale lessen, twee challenges, echte middelbare schoolleerlingen in de klas en mogelijkheid tot vragen stellen en meedoen via de chat.

Voor iedereen die niet kan of wil komen zorgen we dat de leerlingen de ins en outs van onze school beleven! Wie geen laptop heeft kan er op afspraak een komen lenen, RIVM-proof. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Van Maerlantdag OP SCHOOL

Datum: 16 oktober 2020 | 9:00 - 13:00 uur

Klik hier voor een impressie van deze geslaagde dag!

Een echte lesdag op onze middelbare school. Je krijgt nieuwe vakken zoals wiskunde, Frans of Duits, maar ook vakken als l.o. of tekenen. Iedereen verhuist na elke les naar een ander lokaal en krijgt voor elk vak een andere leraar. Brugklasleerlingen wijzen je de weg. Alle andere leerlingen zijn op excursie, zodat het gebouw helemaal van groep 8 is.

Basisscholen kiezen er zelf voor om hun groep(en) 8 in te schrijven voor deze kennismakingsdag. Mocht je nu een passend schooladvies hebben (dat wil zeggen havo, havo/vwo of vwo) maar jouw school heeft besloten om niet klassikaal in te schrijven dan mag je ook op eigen initiatief komen. Klik hier voor het aanmeldformulier

Van Maerlant pre-lyceum

Voor: Leerlingen uit groep 8
Data: woensdag 28 oktober 2020, 18 november 2020, 16 december 2020, 13 januari 2021

Lijkt het je leuk om als aankomend brugklasser al een paar lessen te volgen op middelbare schoolniveau, dan dagen wij jou uit om deel te nemen aan het Van Maerlant pre-lyceum. Op vier woensdagmiddagen volg je lessen bij ons op school. Een gekke proef doen bij scheikunde, iets ontwerpen bij Art & Technology... het kan allemaal tijdens ons Van Maerlant pre-lyceum.

Klik deze link aan om je aan te melden voor het pre-lyceum. Het pre-lyceum is bestemd voor leerlingen uit groep 8.

Informatieavond: Het Van Maerlant draait door

Voor: Ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 & 8
Datum: woensdag 28 oktober 2020

De informatieavond voor ouders/verzorgers van groep 7 en 8 bestaat uit een algemeen deel en een keuzedeel. Leerlingen presenteren 'Het Van Maerlant draait door' waarin diverse aansprekende Van Maerlanders worden geïnterviewd. Daarnaast zijn er leuke en interessante informatiebijeenkomsten voor je ouders.

Open Dag

Voor: Leerlingen en (hun) ouders/verzorgers uit groep 7 & 8
Zaterdag 16 januari 2021

Van 10.00 tot 13.00 uur ben je met je hele familie welkom op onze school om op ontdekkingstocht door ons gebouw te gaan.

Van Maerlant mini-prelyceum

Voor: Leerlingen uit groep 7
Datum: woensdag 10 februari 2021

Ook als je in groep 7 zit ben je alvast van harte welkom op het Van Maerlant! Vandaag heb jij de mogelijkheid om lessen te volgen op middelbare schoolniveau. Je kunt kiezen uit een aantal lessen, inschrijven kan tijdens de Open Dag of via deze website.

Klik hier voor je inschrijving voor het mini-prelyceum.

Kennismaken met je nieuwe klas

Datum: woensdag 30 juni 2021

Op deze middag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en met je mentor.

aanvang: 14.15 uur; eindtijd 15.30 uur.