kennismakingskalender

Kennismaken

 

Van Maerlant-dag

Datum: 16 oktober 2020

 

Klik hier voor een impressie van deze geslaagde dag!

 

Op deze dag kun je een echte lesdag op een middelbare school meemaken. Je krijgt huiswerkvakken, zoals wiskunde, Frans of Duits, maar ook vakken als l.o. of tekenen. Je verhuist na elke les naar een ander lokaal en je merkt dat we voor elk vak een andere leraar hebben. Brugklasleerlingen wijzen je de weg en alle grote leerlingen sturen we op excursie, zodat het gebouw helemaal van jullie is. 

 

Basisscholen kiezen er zelf voor om hun groep(en) 8 al dan niet in te schrijven voor deze kennismakingsdag. Mocht je nu een passend schooladvies hebben (dat wil zeggen havo, havo/vwo of vwo) maar jouw school heeft besloten om niet klassikaal in te schrijven dan mag je ook op eigen initiatief komen. In dat geval kun je je via deze link inschrijven. Je moet uiteraard wel toestemming krijgen van je meester of juf

 

Van Maerlant pre-lyceum

data: 28 oktober 2020, 18 november 2020, 16 december 2020, 13 januari 2021

 

Lijkt het je leuk om als aankomend brugklasser al een paar lessen te volgen op middelbare schoolniveau, dan dagen wij jou uit om deel te nemen aan het Van Maerlant pre-lyceum. Op vier woensdagmiddagen volg je lessen bij ons op school. Een gekke proef doen bij scheikunde, iets ontwerpen bij Art & Technology... het kan allemaal tijdens ons Van Maerlant pre-lyceum.

De inschrijving voor het pré-lyceum via deze site is inmiddels gesloten. Mocht je je nog aan willen melden; stuur dan een mail naar mw. Kayleigh Maas k.maas@vanmaerlantlyceum.nl

 

 

 

"Het Van Maerlant draait door"

Datum: woensdag  28 oktober 2020 

 

De informatieavond voor ouders/verzorgers van groep 7 en 8 bestaat uit een algemeen deel en een keuzedeel. Leerlingen presenteren "Het Van Maerlant draait door" waarin diverse aansprekende Van Maerlanders worden geïnterviewd. Daarnaast zijn er leuke en interessante informatiebijeenkomsten voor je ouders. 

 

 

Open Dag 

Zaterdag 16 januari 2021

 

Van 10.00 tot 13.00 uur ben je met je hele familie welkom op onze school om op ontdekkingstocht door ons gebouw te gaan.

 

 

Van Maerlant mini-prelyceum

Datum: woensdag 10 februari 2021

 

Ook als je in groep 7 zit ben je alvast van harte welkom op het Van Maerlant! Vandaag heb jij de mogelijkheid om lessen te volgen op middelbare schoolniveau. Je kunt kiezen uit een aantal lessen, inschrijven kan tijdens de Open Dag of via de website.

 

Klik hier voor je inschrijving voor het mini-prelyceum.

 

 

Kennismaken met je nieuwe klas

Datum: woensdag 17 juni 2020

 

Op deze middag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en met je mentor.

aanvang: 14.15 uur; eindtijd 15.30 uur.