kennismakingskalender

Kennismaken

 

'Leer mij het Van Maerlant kennen'

Datum: 11 oktober 2019

 

Klik hier voor een impressie van deze geslaagde dag!

 

Op deze dag kun je een echte lesdag op een middelbare school meemaken. Je krijgt huiswerkvakken, zoals wiskunde, Frans of Duits, maar ook vakken als l.o. of tekenen. Je verhuist na elke les naar een ander lokaal en je merkt dat we voor elk vak een andere leraar hebben. Brugklasleerlingen wijzen je de weg en alle grote leerlingen sturen we op excursie, zodat het gebouw helemaal van jullie is. Voor de lunch zorgen wij. Hou voor meer informatie de website in de gaten.

 

 

Van Maerlant pre-lyceum

data: 23 oktober, 20 november, 18 december en 15 januari

 

Lijkt het je leuk om als aankomend brugklasser al een paar lessen te volgen op middelbare schoolniveau, dan dagen wij jou uit om deel te nemen aan het Van Maerlant pre-lyceum. Op vier woensdagmiddagen volg je lessen bij ons op school. Een gekke proef doen bij scheikunde, iets ontwerpen bij Art & Technology... het kan allemaal tijdens ons Van Maerlant pre-lyceum.

  

 

"Het Van Maerlant draait door"

Datum: woensdag 30 oktober 2019 

 

De informatieavond voor ouders/verzorgers en leerlingen van groep 7 en 8 bestaat uit een algemeen deel en een keuzedeel. Leerlingen presenteren "Het Van Maerlant draait door" waarin diverse aansprekende Van Maerlanders worden geïnterviewd. Daarnaast zijn er leuke en interessante workshops voor jou én voor je ouders.

 

 

Open Dag

 Datum: zaterdag 25 januari 2020

 

Van 10.00 tot 13.00 uur ben je met je hele familie welkom op onze school om op ontdekkingstocht door ons gebouw te gaan.

 

 

Van Maerlant mini-prelyceum

Datum: woensdag 12 februari 2020

 

Ook als je in groep 7 zit ben je alvast van harte welkom op het Van Maerlant! Vandaag heb jij de mogelijkheid om lessen te volgen op middelbare schoolniveau. Je kunt kiezen uit een aantal lessen, inschrijven kan tijdens de Open Dag of via de website.

 

Inschrijving vanaf januari 2020 via de website en tijdens de Open Dag.

 

 

Kennismaken met je nieuwe klas

Datum: woensdag 17 juni 2020

 

Op deze middag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en met je mentor.

aanvang: 14.15 uur; eindtijd 15.30 uur.

 

 

Aankomend schooljaar bestaat het VML 100 jaar. Wat er allemaal gaat gebeuren verklappen we nog niet, maar dat het een extra leuk jaar wordt, dat is zeker!