Informatie avonden

Informatieavonden 28 okt, 5 nov en 10 nov

Twee informatieavonden en een digitaal spreekuur voor ouders en verzorgers

Heb je kinderen in groep 7 of 8 en wil je meer weten over hoe onze school werkt? Wij organiseren twee informatieavonden (en een digitaal spreekuur) voor ouders en verzorgers, via LIVESTREAM of OP SCHOOL, 1,5-meter-proof en volgens de richtlijnen van het RIVM. Hieronder meer informatie over de onderwerpen die aan bod komen. Registreren is verplicht.

Informatieavond 1: Van Maerlant in een notendop & hoe begeleidt het Van Maerlant

Datum: woensdag 28 oktober 2020 | 19:00 – 20:15 uur

Locatie: LIVESTREAM

Inschrijven: beneden aan deze pagina

19:00 uur Van Maerlantlyceum in een notendop
  • #nieuwsgierig leren
    ons onderwijs: toekomstgericht, havo, vwo & gymnasium, maatwerk per leerling, hybride, breed vakkenpakket, onderzoeksvaardigheden, minder toetsdruk, Brainportschool, maatschappijgericht
  • #altijdjezelf zijn
    Voor leerlingen: aandacht voor elkaar, betrokken docenten, pestvrije omgeving, prettige sfeer, leerlingen van alle gender(s), overtuigingen en afkomst welkom
  • #(ver)nieuwbouw
    Klaar voor onderwijs van de toekomst, nieuwe dependance per januari 2021, (ver)nieuwbouw klaar in 2023

19:30 uur korte pauze

19:45 uur Hoe begeleidt het Van Maerlant?

• We leren jongeren vanaf dag één hoe ze zelf kunnen leren. We begeleiden als het goed gaat en als het minder goed gaat.
  • In de eerste jaren krijgt iedere leerling dagelijkse ondersteuning door zijn/haar mentor, bij vragen en via wekelijkse mentorlessen.
  • Als het nodig is gaat de ondersteuning verder: van het mentoraat tot intensieve begeleiding door orthopedagogen, leerlingbegeleiders & -coaches.
  • Leerlingen met speciale behoeften worden ook door ons begeleid, samen met deskundigen buiten de school.
  • Onze ondersteuningscoördinator zorgt voor afstemming.

AANGEPAST PROGRAMMA!

Informatieavond 2: Alles over havo, atheneum en gymnasium & onderzoeksvaardigheden

Datum: donderdag 5 november 2020 | 19:00 – 20:40 uur

Locatie: LIVESTREAM

Inschrijven: onderaan deze pagina

Wij bieden drie opleidingen aan (havo, atheneum en gymnasium) en vier profielen (Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij). Leerlingen kunnen eindexamen doen in tekenen, muziek en Spaans op havo- en vwo-niveau. Op vwo-niveau bieden we ook filosofie aan als eindexamenvak. Onderzoeksvaardigheden bieden wij vanaf de brugklas aan.

19:00 uur Alles over vwo, atheneum en gymnasium

19:30 uur korte pauze

19:35 uur Onderzoeksvaardigheden, hoe werkt dat?

Onderzoeksvaardigheden zijn een speerpunt van ons onderwijs. Onze leerlingen krijgen vanaf de brugklas les in onderzoeksvaardigheden en mediawijsheid. In het examenjaar wordt het onderzoek dat leerlingen uitvoeren een profielwerkstuk

20:05 uur korte pauze

20:10 uur Alles over havo

Informatiemiddag 3: Digitaal spreekuur

Datum: dinsdag 10 november 2020 | 16:00 – 18:00 uur
Locatie: DIGITALE AFSPRAKEN VIA TEAMS

Inschrijven: onderdaan deze pagina

Heb je specifieke vragen over onze school, ons (vakken)aanbod, de docenten, het toetsbeleid, hybride onderwijs, de toelatingseisen of de begeleiding per leerling? Of heb je een andere vraag?* Boek dan een 10-minutengesprek met een van onze docenten of begeleiders om verder te praten. Geef bij aanmelding even aan waar je graag over verder wilt praten.

*Let op: deze gesprekken zijn geen vervanging van de bovenstaande informatieavonden.

INSCHRIJVEN

Informatieavond 1