Informatie avonden

Informatieavonden & Digitaal spreekuur

Twee informatieavonden en een digitaal spreekuur voor ouders en verzorgers

Heb je kinderen in groep 7 of 8 en wil je meer weten over hoe onze school werkt? Je kan onze twee informatieavonden die we via LIVESTREAM hebben georganiseerd terugkijken. Hieronder meer informatie over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

Heb je nog vragen? Dan spreken we je graag tijdens ons Digitale spreekuur. Vul onderaan het formulier in en we nemen contact met je op. Of bezoek onze Open Dag op 16 januari.

Informatieavond 1: Van Maerlant in een notendop & hoe begeleidt het Van Maerlant

Van Maerlantlyceum in een notendop
  • #nieuwsgierig leren
    ons onderwijs: toekomstgericht, havo, atheneum & gymnasium, maatwerk per leerling, hybride, breed vakkenpakket, onderzoeksvaardigheden, minder toetsdruk, Brainportschool, maatschappijgericht
  • #altijdjezelf zijn
    Voor leerlingen: aandacht voor elkaar, betrokken docenten, pestvrije omgeving, prettige sfeer, leerlingen van alle gender(s), overtuigingen en afkomst welkom
  • #(ver)nieuwbouw
    Klaar voor onderwijs van de toekomst, nieuwe dependance per januari 2021, (ver)nieuwbouw klaar in 2023

Hoe begeleidt het Van Maerlant?

• We leren jongeren vanaf dag één hoe ze zelf kunnen leren. We begeleiden als het goed gaat en als het minder goed gaat.
  • In de eerste jaren krijgt iedere leerling dagelijkse ondersteuning door zijn/haar mentor, bij vragen en via wekelijkse mentorlessen.
  • Als het nodig is gaat de ondersteuning verder: van het mentoraat tot intensieve begeleiding door orthopedagogen, leerlingbegeleiders & -coaches.
  • Leerlingen met speciale behoeften worden ook door ons begeleid, samen met deskundigen buiten de school.
  • Onze ondersteuningscoördinator zorgt voor afstemming.

Kijk hier de livestream terug.

Informatieavond 2: Alles over havo, atheneum en gymnasium & onderzoeksvaardigheden

Voor: Ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 & 8

Wij bieden drie opleidingen aan (havo, atheneum en gymnasium) en vier profielen (Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij). Leerlingen kunnen eindexamen doen in tekenen, muziek en Spaans op havo- en vwo-niveau. Op vwo-niveau bieden we ook filosofie aan als eindexamenvak. Onderzoeksvaardigheden bieden wij vanaf de brugklas aan.

Alles over vwo, atheneum en gymnasium

Onderzoeksvaardigheden, hoe werkt dat?

Onderzoeksvaardigheden zijn een speerpunt van ons onderwijs. Onze leerlingen krijgen vanaf de brugklas les in onderzoeksvaardigheden en mediawijsheid. In het examenjaar wordt het onderzoek dat leerlingen uitvoeren een profielwerkstuk

Alles over havo

Kijk hier de livestream terug.

Persoonlijke rondleidingen na de lockdown

Voor: Ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 & 8
Datum: op basis van afspraak

Inschrijven: onderaan deze pagina

Heb je specifieke vragen over onze school, ons (vakken)aanbod, de docenten, het toetsbeleid, hybride onderwijs, de toelatingseisen of de begeleiding per leerling? Of heb je een andere vraag?* We geven na de lockdown persoonlijke rondleidingen op school, maximaal 2 personen uit een gezin (leerling en een begeleider). Geef bij aanmelding even aan waar je graag over verder wilt praten.

Persoonlijke rondleidingna lockdown --> klik hier (scroll even op de pagina)