Platoproject

Het Platoproject is er voor leerlingen die op intellectueel gebied getalenteerd zijn en daardoor tijdens lesuren tijd overhouden voor andere zaken. Zij krijgen de gelegenheid om zich te verdiepen in onderwerpen waarvoor ze bijzondere interesse hebben.

Dit gebeurt onder lestijd. Het onderwerp mag geen deel uitmaken van de reguliere leerstof. Een docent naar keuze begeleidt de leerling bij het project. Aan het einde van het schooljaar presenteren alle Plato-leerlingen hun project aan familieleden, vrienden, klasgenoten en personeel. De begeleider doet de beoordeling; bij voldoende resultaat wordt er een certificaat uitgereikt. Een leerling kan meerdere certificaten behalen. Dit kan o.a. extra mogelijkheden bieden voor toelating in het vervolgonderwijs.

Op maandag 26 juni 2017 is de eerstvolgende Platopresentatie op school. Aanvang 19.30 uur

plato-project

Mijn opa had een berg hout in de schuur

"Het was de tweede keer dat ik aan het PLATO-project meedeed. En als ik volgend jaar weer mag meedoen, zeg ik opnieuw 'ja'. Ik vind het fijn dat je onder schooltijd ook iets anders mag doen, iets wat je zelf bedacht hebt.
Dit keer heb ik lessen geskipt om een stoel te maken. Hoe ik daarbij kwam? Mijn opa had een berg hout in de schuur waar niks mee gebeurde. Ik vond dat jammer en ik wilde bovendien graag een stoel in mijn kamer. Dus ja ..."