Plato-project

Gaat het leren je gemakkelijk af en vind je het leuk om je te verdiepen in een onderwerp dat buiten de lesstof van de school valt? Dan is het Plato-project een leuke uitdaging.

Het Plato-project is een verbredingsproject voor leerlingen uit de klassen 1 t/m 3 en vwo-4 die gemakkelijk door de lesstof gaan en nog ruimte in hun agenda overhouden. Leerlingen mogen aangeven dat ze hier interesse in hebben. Na periode 1 worden leerlingen na overleg met hun leraren hiervoor uitgenodigd.

Werken aan het project gebeurt onder lestijd. Het onderwerp mag geen deel uitmaken van de reguliere leerstof. Een docent naar keuze begeleidt de leerling bij het project. Aan het einde van het schooljaar presenteren alle Plato-leerlingen hun project aan familieleden, vrienden, klasgenoten en personeel. De begeleider doet de beoordeling; bij voldoende resultaat wordt er een certificaat uitgereikt. Een leerling kan meerdere certificaten behalen. Dit kan o.a. extra mogelijkheden bieden voor toelating in het vervolgonderwijs.

Het project wordt afgesloten met presentaties tijden een zogenaamde 'Agora'. Dit schooljaar staat deze avond gepland op 14 juni 2021.

Het afgelopen jaar hadden we te maken met het Corona virus en kon een groot aantal leerlingen het project niet afronden. Gelukkig hebben de leerlingen digitale presentaties gemaakt van hun projecten. Hieronder een impressie van de inzendingen.

"Wie weet ga ook jij iets leuks onderzoeken en presenteren dit schooljaar!"

Iris Peeters 20200609_125602.mp4

Modderman RoosG2aMarit Pijnenburg.JPG