Muziekavonden 9, 10 en 11 februari 2017

Fotoreportage muziekavonden 2017

Knetterende muzikale chaos
Van Maerlant bezet drie dagen podium Parktheater Eindhoven

De een zong al eens op Sziget, een van de grootste multiculturele festivals van Europa. De ander brengt binnenkort een cd uit, en maakt al een tijdje de Eindhovense muziekscene dolgelukkig. Vanaf donderdag staan Kaatje Kluskens en Ray Stepien in het Parktheater Eindhoven tijdens de muziekavonden van het Van Maerlantlyceum. Zij zijn niet de enige publiekstrekkers. Dat zijn ook ruim honderd andere, getalenteerde leerlingen. Samen treden ze drie avonden op, steeds met een ander programma.

Muziekdocente Anne Swinkels verheugt zich alvast 'op de knetterende chaos'. "Tijdens de audities hebben we van alles voorbij zien komen. Ontroerende en puntgave luisterliedjes, heel veel bandjes met een eigen nummers en covers, rappers, beatboxers, klassiek geschoolde musici. Sommige leerlingen doen meerdere keren auditie, steeds met ander, mooi materiaal. Helaas is dat niet allemaal te zien, we moeten selecteren."

Vaste prik tijdens de muziekavonden van het Van Maerlant zijn de optredens van het symfonieorkest en van het schoolballet. "Die worden spectaculair goed. Maar ik kijk zelf erg uit naar het optreden van het bovenbouwkoor. Dat neemt dit jaar een flink risico door samen met een aantal docenten te zingen."

Tussen de muzikale optredens door zijn er entre acts van leerlingen die er met hun choreografie uitsprongen tijdens de jaarlijkse dansavond. Swinkels: "De allerbeste optredens mogen op herhaling tijdens de muziekavonden."

De laatste toegangskaarten zijn nog verkrijgbaar via info@vanmaerlantlyceum.nl of op de avond zelf aan de kassa. De kaartjes kosten 9 euro.

Schoolorkest

Je maakt elkaar beter

Ik heb voor het Van Maerlant gekozen vanwege de muziek.
Toen ik in groep acht zat, ben ik met mijn vader naar de muziekavond gegaan. Daar hoorde ik het schoolorkest. Prachtig vond ik het, maar ik zag mezelf er niet meteen in spelen. Ik dacht dat het veel te hoog gegrepen was. Ik speelde toen nog maar net een jaartje cello. Toch ben ik al in de brugklas in het schoolorkest gestapt, op aanraden van mevrouw Swinkels. Ik heb er geen tel spijt van gehad.