Muziekavonden

De muziekavonden; inmiddels legendarisch. Het beste op muziekgebied!

Leerlingen uit alle jaarlagen en ook personeelsleden volgen hun muzikale passie en gaan schitteren op een fantastisch podium. Hoe bijzonder is dat?

Geniet van alle denkbare formaties en genres. Ervaar de diversiteit. Word geraakt door de muziek, voel de energie en beleef de unieke sfeer. Doorgaans zijn de muziekavonden in februari/maart.

Schoolorkest

Je maakt elkaar beter

Ik heb voor het Van Maerlant gekozen vanwege de muziek.
Toen ik in groep acht zat, ben ik met mijn vader naar de muziekavond gegaan. Daar hoorde ik het schoolorkest. Prachtig vond ik het, maar ik zag mezelf er niet meteen in spelen. Ik dacht dat het veel te hoog gegrepen was. Ik speelde toen nog maar net een jaartje cello. Toch ben ik al in de brugklas in het schoolorkest gestapt, op aanraden van mevrouw Swinkels. Ik heb er geen tel spijt van gehad.