Het Van Maerlantlyceum is jarig

Programma 95 jaar Van Maerlantlyceum

Reünie van het schoolorkest en kunstroute door de school

De muziekavonden; de meeste oud-leerlingen hebben het er nog steeds over. Drie avonden in De Schalm; fantastisch! Ook het schoolorkest viert dit jaar een jubileum; het bestaat 30 jaar. Om dit te vieren wordt er een reünie-optreden georganiseerd.

Dit optreden wordt gecombineerd met een kunstroute door de school met werk en optredens van (oud)leerlingen en (oud)collega's. Een unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van de creatieve sfeer die het Van Maerlant vanaf de eerste dag heeft gekenmerkt.

Voor deze voorstelling zijn leerlingen, personeelsleden, ouders, oud-leerlingen, oud-personeelsleden en andere geïnteresseerden van harte uitgenodigd!

De familie Franssen neemt de zaak alsnog over op 18 mei a.s.

Na de bijzondere ontdekkingsreis met Jan van den Berg neemt de familie Franssen  op maandag 18 mei a.s. het Van Maerlantlyceum over.

Deze bekende Eindhovense musicerende familie en het van Maerlantlyceum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar liefst 14 leden van wat ooit "De Hollandse Franssen" heette behaalden hier hun diploma en waren belangrijke pijlers onder het muzikale leven op school. Ieder is zijn of haar eigen weg gegaan; de meesten inderdaad op professioneel niveau in de verschillende kunstvormen. Welke weg dat is en wat daarbij de rol is van de school ontdekken we op 18 mei a.s. Het belooft een dynamische avond te worden waarbij o.a. Porgy ons trakteert op een intieme monoloog, Olga vertelt over klassieke muziek, Helma en Jet hun muzikale passie laten horen en ook de volgende generatie aan bod komt.

De voorstellinging is inmiddels achter de rug. Geniet van de fotoreportage hieronder!

Fotoreportage

Ameezing Van Maerlant

Sinds 2013 heeft de school opnieuw een schoolkoor; prachtig klinkt het in onze hal. Zingen verbroedert. Lukt het ons om leerlingen en oud-leerlingen bijeen te brengen en samen te zingen? Onder begeleiding van Ad Maas zingen we op locatie de sterren van de hemel, misschien wel het lied van Joris en Catharina?

Fotoreportage Ameezing