Jet-Net

Philips  Jet-Net programma

In het kader van het Jet-Net programma biedt Philips het Van Maerlantlyceum mogelijkheden aan om workshops te volgen, en hulp te krijgen bij profielwerkstukken. Ook geven medewerkers van Philips gastlessen bij ons op school.

Hieronder wordt een aantal mogelijkheden genoemd waaraan we deelgenomen hebben of nog gaan deelnemen.

workshops / gastlessen

doelgroep

aantal

leerlingen

datum

Excursie en gastles Lighting Application Centre (LAC) Philips

één derde klas

11 november 2016

Meet the boss (Philips)

bovenbouw

één klas

7 februari 2017

Experience Day

havo-/vwo-3

14 februari 2017

Octrooien, merken en modellen (Philips)

vwo-4

7 maart 2017

Perceptie en stimulatie (Philips)

havo-4

6 april 2017

Bouw je eigen game (ASML/Philips)

brugklas

meerdere klassen

pww 2 of 3?

Bezoek ASML

havo-4/-5,

vwo-5/-6

aangevraagd

voorstel doen

Wat zijn gastlessen

Bij een gastles gaat een medewerker van Philips naar een school toe om "les te geven" aan middelbare scholieren. Uiteraard zijn dit geen gewone lessen. Bij een gastles van Philips Research gaan leerlingen zelf aan de slag, hetzij door spelletjes te programmeren, een LCD-tje te maken of door de effecten van chemische stoffen te bekijken. De gastlessen worden door één of twee medewerkers gegeven aan meerdere klassen op een school. De meerwaarde van een gastles is de mogelijkheid om de lesstof te koppelen aan de bedrijfspraktijk.
Belangrijk onderdeel van de gastles is het contact tussen de leerling en de bedrijfsmedewerker. Naast de standaard inhoud van een gastles, kan de medewerker ook iets vertellen over zijn/haar eigen achtergrond en werkzaamheden.

Girlsday

Girlsday 2016 vond plaats op 14 april 2016. Meisjes van 10 tot 15 jaar in het hele land maakten kennis met bèta, techniek en ICT. De girlsday wordt regionaal georaniseerd in samenwerking met ASML.

Verder zijn er diverse projecten zoals: Night of the Nerds, ontdekkingsroute DTW, Meet the Boss

Voor extra informatie, onderstaande link aanklikken. Hier kun je alle verslagen terugvinden van de afgelopen jaren:

Voor meer informatiekun je terecht bij  je docent exacte vakken of mw. A. Vermeijlen, docent scheikunde, via e-mail: a.vermeijlen@vanmaerlantlyceum.nl.  Hier kun je ook aanmelden voor activiteiten.