Jet-Net

Philips  Jet-Net programma

In het kader van het Jet-Net programma biedt Philips het Van Maerlantlyceum mogelijkheden aan om workshops te volgen, en hulp te krijgen bij profielwerkstukken. Ook geven medewerkers van Philips gastlessen bij ons op school.

Wat zijn gastlessen

Bij een gastles gaat een medewerker van Philips naar een school toe om "les te geven" aan middelbare scholieren. Uiteraard zijn dit geen gewone lessen. Bij een gastles van Philips Research gaan leerlingen zelf aan de slag, hetzij door spelletjes te programmeren, een LCD-tje te maken of door de effecten van chemische stoffen te bekijken. De gastlessen worden door één of twee medewerkers gegeven aan meerdere klassen op een school. De meerwaarde van een gastles is de mogelijkheid om de lesstof te koppelen aan de bedrijfspraktijk.
Belangrijk onderdeel van de gastles is het contact tussen de leerling en de bedrijfsmedewerker. Naast de standaard inhoud van een gastles, kan de medewerker ook iets vertellen over zijn/haar eigen achtergrond en werkzaamheden.

Girlsday

Girlsday 2018 vond plaats op 12 april 2018. Meisjes van 10 tot 15 jaar in het hele land maakten kennis met bèta, techniek en ICT. De girlsday wordt regionaal georaniseerd in samenwerking met ASML.

Verder zijn er diverse projecten zoals: Night of the Nerds, ontdekkingsroute DTW, Meet the Boss

Voor extra informatie, onderstaande link aanklikken. Hier kun je alle verslagen terugvinden van de afgelopen jaren:

Voor meer informatiekun je terecht bij  je docent exacte vakken of dhr. Saft, docent natuurkunde/scheikunde, via e-mail: h.saft@vanmaerlantlyceum.nl Bij hem kun je je ook aanmelden voor activiteiten.