Giving Back

Giving Back staat voor een diverse samenleving waarin iedereen, met wat voor achtergrond dan ook, een gelijke kans krijgt om zijn/haar talent te ontwikkelen.

De missie van Giving Back is om samen met onze partners en vrijwilligers een relevante bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Samen zetten we diversiteit aan het werk. Zo kunnen deze jongeren in de toekomst andere jongeren weer inspireren en een voorbeeldfunctie vervullen.

Het Scholierenprogramma van Giving Back is bedoeld voor talentvolle en ambitieuze havo-4 en vwo-5 scholieren die de eerste in hun omgeving zijn die gaan studeren, of waarvan de ouders niet in Nederland gestudeerd hebben. Het programma is gericht op persoonlijke ontwikkeling, studiekeuze en netwerken. Giving Back helpt jou samen met een persoonlijke mentor om alles uit jezelf te halen, jouw talenten tot bloei te laten komen en geen enkele kans te laten lopen!

Het scholierenprogramma bestaat uit drie onderdelen:

1.   een (landelijk) activiteitenprogramma met o.a. een Teambuildingsweekend, workshops en een Maatschappelijk project
2.   het persoonlijke mentortraject en
3.     lokale events zoals bedrijfsbezoeken.

Mentoren bij Giving Back zijn allen afgestudeerd aan een Nederlandse HBO-instelling of universiteit. Zij hebben minimaal vijf jaar werkervaring bij de overheid of in het bedrijfsleven. Mentoren beschikken over een breed netwerk en zijn bereid dit te delen met de scholier.

Wil je meer weten over het Scholierenprogramma? Neem dan even contact op met Hanneke Messing Giving Back Schoolcoordinator h.messing@vanmaerlantlyceum.nl

Schoolballet

Door het schoolballet een betere danser

Eigenlijk ben ik van de hiphop en niet van de moderne dans. Ik had echt een vooroordeel over de moderne dans, dacht dat die saai en truttig was. Iets voor meisjes in ballerinajurkjes. Maar nu ik een jaar met het schoolballet heb gedanst, denk ik er anders over. Ik heb me zelfs opgegeven om ook lessen moderne dans te volgen.