Ons onderwijs

Aischylos project

In het Aischylos-project werk je met leerlingen van Duitse, Waalse, Vlaamse en  Nederlandse scholen aan een klassieke tragedie. Dit jaar was dat Medea. Een heftig stuk waarin de hoofdpersoon haar kinderen verliest en langzaam knettergek wordt. Gelukkig hoefde ik de hoofdrol niet te spelen. Ik zat in het koor en had dus geen rol waarin ik me moest inleven. Ik moest gewoon mijn teksten goed kennen. Prima, want ik ben helemaal geen held met toneelspelen.

Het ging mij vooral om de gezelligheid en de internationale contacten. Dat is het leuke van het project. Ik heb daarom dit jaar ook meegedaan met het zomerproject. In de vakantie heb ik in Griekenland aan de opvoering van een tweede klassieker gewerkt. Hoe het nu met mijn internationale contacten zit? Dat is vast niet van belang voor de schoolgids.

Marijn Dijkmeijer (VWO-5) over het Aischylos-project