Activiteitenweek 2020 leerjaar 3

Dagindeling ziet er als volgt uit:

ochtenddeel   09.15 - 11.30 uur
pauze   11.30 - 12.00 uur
middagdeel     12.00 - 14.15 uur

Alle activiteiten op school hebben te maken met de Eerste Wereldoorlog en we hopen dat ze jullie zullen inspireren tot fantastische documentaires. Voor het vak geschiedenis moeten jullie tijdens het verblijf in Ieper zoveel mogelijk beelden schieten die jullie gaan verwerken in een documentaire. Hoe je die beelden moet maken, krijg je uitgelegd in een workshop. Dus let goed op! In de bus naar Ieper ontvang je het opdrachtenboekje met de betreffende uitleg. Het moet een documentaire worden waarin emotie (dus geen reisverslag) centraal staat.

De bijlage "schema 3e klassen" biedt het "wie, wat , wanneer" overzicht. Daar, waar er in de ochtend VUE staat, betekent dit dat jullie om 9:15 uur aanwezig moeten zijn in de VUE-bioscoop bij het Philipsmuseum in Eindhoven. Adres is Nieuwe Emmasingel 20. Daar gaan jullie de nieuwe speelfilm ''1917'' kijken.

Tijdens één van de projectblokken moeten jullie Chromebooks gebruiken. Deze kunnen jullie dan via de begeleidend docent halen. Maak alle opdrachten serieus en met overgave, des te leuker zal deze week zijn. De opdracht moet je uiteindelijk inleveren en gaat naar jullie geschiedenisdocent.

Voor alle opdrachten geldt dat jullie in groepen werken met voor elke groep 2 Chromebooks. Jullie mogen zelf de groepsindeling maken, maar wel volgens onderstaande voorwaarden. Deze groepsindeling geldt ook voor de documentaire die jullie moeten maken n.a.v. de excursie naar Ieper.

H3a   5 groepen van 4 personen
H3b   4 groepen van 4 en 2 groepen van 3 personen
H3c   4 groepen van 4 en 1 van 5 personen
A3a   5 groepen van 4 en 2 van 3 personen
A3b   8 groepen van 4 personen
A3c   7 groepen van 4 personen
G3    6 groepen van 4 en 2 van 3 personen

Excursie Ieper

Vertrek op alle dagen stipt om 07.30 uur vanaf de school. WEES OP TIJD!!!!!

Het programma ziet er als volgt uit:

Wij bezoeken de frontstreek van WO-I in Vlaanderen:

*    museum ''Memorial Museum Passchendaele'' in Zonnebeke
* Menenpoort in Ieper
* Duits Soldaten- en Studentenkerkhof in Langemark
* Tyne Cot Cemetery nabij Passendale
* Hill 62, Sanctuary Woodmuseum
* Hill 60, lidtekens van de ondermijningen

In de loop van dit programma is er tijd om de eigen meegebrachte lunch te nuttigen.
Rond 16.00 uur rijden we terug en maken we een stoppen in Gent, waar de gelegenheid geboden wordt om op eigen houtje een hapje te eten. Vervolgens vertrekken we na de spits naar Eindhoven. Aankomst rond 21.00 uur bij de school.

Meenemen:

*    Identiteitsbewijs
* Euro's
* Smartphone met camera en/of camera. (powerbank om bij te laden)
* Bij slecht weer: regenkleding + plastic tas
* Geen alcohol
* Zorg zelf voor je eigen afspeelapparatuur (alleen oordopjes zijn toegestaan, geen boxjes)

Algemeen:

In de bus mag niet worden gerookt en geen chips / popcorn / m&m's / koekjes worden gegeten. Dit om de bus proper te houden. Deze spullen zullen daarom worden ingenomen in de bus.