Activiteiten universiteiten en hogescholen

Activiteiten Universiteiten

Hulp bij profielwerkstukken

Op de websites van verschillende Universiteiten en Fontys Hogescholen vind je informatie over hulp bij profielwerkstukken. Hieronder volgen enkele voorbeelden met diverse links en suggesties. Tevens worden ook enkele andere activiteiten voor leerlingen genoemd.

Heb je meer vraag hierover of wil  je ergens voor aanmelden dan neem contact op met Mw. Vermeijlen.

Universiteit Nijmegen

De PWS-coach

De PWS-coach geeft tips en concrete handvatten om het begeleiden van elke schrijffase in het profielwerkstuk-proces (PWS-proces) in goede banen te leiden. De PWS-coach is opgedeeld in modules die elk staan voor een fase in het profielwerkstuk-proces.

www.ru.nl/pwscoach

Ook voor voorbeelden en onderzoek doen ga je naar:

Universiteit Wageningen

Ook de Universiteit van Wageningen biedt hulp aan vwo-5 en-6 leerlingen. Tijdens een profielwerkstukdag bij Wageningen University & Research leer je alles over het maken van een goede onderzoeksvraag en kun je vragen stellen rondom je profielwerkstuk. De profielwerkstukdagen worden georganiseerd voor leerlingen uit vwo 5 en vwo 6.

De eerstvolgende Profielwerkstukdagen zijn gepland in het voorjaar van 2017. Meer informatie over de profielwerkstukdagen vind je op de site.

Voor informatie over profielwerkstukken: klik hier

Universiteit Utrecht

Junior College Utrecht

Ambitieuze en talentvolle 5- en 6-vwo’ers kunnen op het Junior College Utrecht een speciaal tweejarig bètaprogramma volgen. Je krijgt 2 dagen per week les over academische onderwerpen van enthousiaste bètadocenten .

BètaPlus; onderwijs aan de UU voor 5 en 6 vwo-ers

Ben je benieuwd hoe het er op de universiteit aan toegaat? Zoek je extra uitdaging? BètaPlus biedt 5 en 6 vwo-ers de kans les te volgen aan de Universiteit Utrecht. Je kunt kiezen uit diverse NLT-modules en krijgt 8 donderdagmiddagen les in De Uithof.

Masterclasses bij de faculteiten Bèta- en Geowetenschappen

Als 5e of 6e klasser met een N&G-/N&T-profiel kun je een masterclass volgen bij de faculteiten Bèta- en Geowetenschappen. Masterclasses bieden verdieping, hulp bij studiekeuze en inspiratie voor een profielwerkstuk.

Hulp bij profielwerkstukken

Het Scholennetwerk biedt hulp bij profielwerkstukken.

Profielwerkstukken Bèta

Onderzoekers bij de faculteit Bètawetenschappen kunnen je ondersteunen bij het maken van je profielwerkstuk. Kijk op de website van het Bètasteunpunt Utrecht

Het Universiteitsmuseum

Met rondleidingen, online ontdekkingstochten, een wetenschappelijke werkplaats, origineel lesmateriaal en het interactieve Jeugdlab maak je bij het Universiteitsmuseum op een leuke manier kennis met de wetenschap.

Technische Universiteit Eindhoven

Informatie over alle activiteiten in het schooljaar 2016/2017 plaatsvinden is tevens beschikbaar via www.scheikunde.nl/leerling

(leerlingenactiviteiten)

Fontys Eindhoven

Fontys Junior Academie biedt praktische hulp bij je profielwerkstuk!

Zie www.fontys.nl

Ga je binnenkort aan je profielwerkstuk beginnen en wil je daarbij hulp van de technische opleidingen van Fontys, meld je dan aan bij de Fontys Junior Academie.

Deze hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het gebruik van apparatuur die je op school niet hebt, maar ook uit een adviesgesprek met een expert.

Als je je wilt aanmelden voor praktische hulp bij je profielwerkstuk, denk dan goed na over de onderzoeksvraag die je wilt oplossen en wat je van Fontys nodig hebt.

Je kunt je aanmelden via een aanmeldformulier

Als ze duidelijke informatie van je hebben ontvangen gaan ze op zoek naar een begeleider bij Fontys waar je vervolgens zelf afspraken mee maakt.

TIP:

Er zijn ook technische opleidingen bij Fontys waar niet een N-profiel vereist is, bijvoorbeeld in het ICT en bedrijfskundige domein. Dit betekent dat je met een M-profiel mogelijk ook met je onderzoeksvraag bij hen terecht kunt en ook als je een N-profiel hebt en geïnteresseerd bent in de wat ‘zachtere’ kant van techniek.

Andere activiteiten:

onderbouw

-   First lego league
-   First tech challenge
-   Profieloriëntatie

Bovenbouw

-   Practicum chemie
-   Keuzecolleges
-   Oriëntatie studie en beroep

Universiteit Tilburg

Tilburg University biedt je verschillende mogelijkheden aan om je te helpen bij je profielwerkstuk. Zo is er een uitgebreide handleiding terug te vinden en helpen ze je graag op weg bij het vinden van een onderwerp. Op de website https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/bacheloropleidingen/studiekeuze/profielwerkstuk, vind je een aantal links en zo kom je bij verschillende onderwerpen die je voor je profielwerkstuk kunt gebruiken.

Kijk ook eens voor onderwerpen op:

www.ikonderzoekwater.nl

Het schijnt dat op het gebied van water heel veel banen komen in de toekomst, in allerlei vakgebieden en thema’s.